30 Kasım 2008 Pazar

Nev-i şahsına münhasır bir beste



Henüz 2007-2008 sezonu başlamamıştır ki o kavurucu yaz sıcağında Çanakkale'ye Basketbol Türkiye Kupası maçlarına niyet edilir bir grup "peşinde" tarafından. İstanbul'dan yola koyuldukları "yenik serçedes" ile deplase olmaya çabalayan grup can sıkıntısından kendi aralarında ki sohbetlerden alıp harmanlayıp geliştirdikleri sözleri bir beste haline getirirler. Olur mu olmaz mı sorgusalları içerisinde video kaydı yapılır ve besteyi taşırlar İstanbula. Melodisi daha önce bir çok kez kullanılmış olsa da grubu pek rahatsız etmez bu durum. Zaten sözleriyle hayatlarımızın bizzat içinden hayatın bizzat kendisindendir beste..


Güzel Marmara gecelerinde söyledik, karanlık istiklal caddesinde söyledik, meyhane köşelerinde söyledik ama hiç bu besteyi tribüne taşımak düşünülmedi. Sanki sadece dertlerin her şaha kalkışında avaz avaz haykırmamız için vardı o artık. Hem o bize, hem de biz ona alıştık baya zamanla..



Günler gelir geçer ve sezonun ilk devresi biter. Devre arası hazırlık maçı koyulur. E bizimde epey bir hazırlanmaya ihtiyacımız vardır zaten. Rakip Club Brugge... İş günü, hava buz gibi soğuk, yağmur var ve maç 20:00'da olmasına rağmen işi gücü olmayan tuhaf bir grup insan yine sabah vakti Mecidiyeköy'de aynı mekanda toplanmaya başlar. Hava kararıpta kafalar güzelleşmeye başlayınca en uç masada ki insanların dudaklarından dökülmeye başlar mevzu bahis beste. İlk halinden biraz farklı bir versiyondur bu kez dillendirilen. Artık biraz daha acılıdır biraz daha isyankardır. Etraf masalara hızla yayılan bu beste'nin şahsı da ne olduğunu anlayamadan kendini Kapalı Göbek'te bulur..

Önemli olan tek bir şey vardı aslında. O da; Ne? Nasıl? Niçin? Nerde? Ne Zaman? Kim? vb. sorular gözetmeden herkesin bu besteyi sahiplenmesiydi ve kendiyle özdeştirmesiydi. Yani olması gereken şekilde oldu her şey kısacası.. Evet bu Kapalı göbekte söylenebilecek biçimde bir beste değil belki de ama Güzel Marmara gecelerinde avaz avaz haykırılmaya devam edecek. Ne o bizi, nede biz onu terketmeyeceğiz.. İnsan kaderini terkedebilir mi ki..?


GİDEN HER SEVGİLİNİN ARDINDAN
HEP BİZ OLDUK EL SALLAYAN
HAYKIRSAK DUYARLAR MI SESİMİZİ
HANGİ SEVDADAN GALİP ÇIKTIK Kİ

YÜRÜYORUZ SESSİZ VE KEDERLİ
NEVİZADE GECELERİ
İNLETİYORUZ HEP ÇIKIŞINDA
İSTİKLAL CADDESİNİ

BOŞUNA ÇEKİLMEDİ BUNCA ÇİLE
İÇİYORUZ GÜNDÜZ GECE
HAYKIRDIK AMA DUYMADI HİÇ KİMSE
PEŞİNDEYİZ HER YERDE

ZATEN AŞKLAR HEP YALAN DOLAN
SONU HEP ACI HÜSRAN
BİZE HER SEVDADAN GERİYE KALAN
SADECE GALATASARAY

CİM BOM BOM'UM
CİM BOM BOM'UM
CANIM FEDA OLSUN SANA
HİÇ BİR ŞEYE DEĞİŞİLMEZ
SENİN SEVGİN BU DÜNYADA

İSTANBULDA DEPLASMANDA
YAĞMURLARDA ÇAMURLARDA
KİMİM VAR Kİ SENDEN BAŞKA
CİMBOMBOMUM SEN ÇOK YAŞA




NOT: Bugün uzun aradan sonra bir kez daha Kapalı Tribün'de söylendi "peşindeyiz" bestesi. Bu kez uzun uzadıya ve hakkını vererek söylendi. Beste hakkında sorular ve sözlerin istenimi arttığı için, Ocak ayında yazdığımız yazıyı tekrar taşıdık buraya, dün geceki Hacettepe maçından bir video ile..