10 Nisan 2008 Perşembe

Basketbolda Taraftarın Kupaya Hasret ,



Yer İtalya.. Torino'da Palavela Arena isimli bir spor salonu.. Daha evvel adı sanı hiç mi hiç telaffuz edilmemiş bir yapı.. Tam 10 yıllık bir aradan sonra avrupa arenasında ilk maçına çıkarken takım, gerek teknik heyetin gerek oyuncuların ağzındaki ortak payda " Konuşmak anlamsız, tekrar var olmak bile çok güzel " idi. Gruplardaki zor maçlar ve karışık hesaplamalarla kanser olarak gruptan atmıştık kendimizi bir üst tura.. Otoritelerin gayrı buraya kadar dediği Asvel ve Canaria maçlarının ardından kendimizi çeyrek final organizasyonunun içinde bulduk.

Rakibin bizim memleketin oğlanı olmasıyla - acı ama gerçek - " geçeceğimiz tur, gidebileceğimiz yer , neden olmasın belki alırız kupayı " dan çok derbiyi kazanmaktı orada. Şimdi adımız yarı finalde rakibini bekleyenler arasında yazıyor.. Sarı kırmızıdan yüzlerce kilometre uzakta elimiz kolumuz bağlı öylece ekrana bakarken yepyeni düşler kuruyoruz..


Haydi Yenilmez Armada..




* Galatasaray Cafe Crown, ULEB Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş Cola Turka ile Torino Palavela Arena’da karşılaştı. Büyük çekişme içinde geçen karşılaşmadan takımımız, Cüneyt Erden’in 7 saniye kala attığı üç sayılık basketle 61-60 galip ayrıldı. Galatasaray Cafe Crown; DKV Joventut - Pamesa Valencia eşlemesinin galibi ile yarı finalde karşılaşacak. ULEB Kupası’nda yarı final maçları 12 Nisan'da, final maçı ise 13 Nisan'da oynanacak.