17 Ekim 2008 Cuma

$eviyoruz Seni YTL cinsinden..

Sudan ucuza .. \ komik rakamlar .. vs. cümleleri ile tekrar gündeme gelen basketbol kombineleri hakkında, 9 eylül'deki zikrimizi daha da sesli söyleme zamanı..


******


$eviyoruz Seni YTL cinsinden..



Galatasaray Spor Klübü'nün 2008-2009 sezonu basketbol kombine kartları da satışa çıktı. Bu sezonda da hem erkek hem bayan takımımız Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda mücadele verecek.

Maçlara gelen kitle göz önünde bulundurulursa, Numaralı tribün kombinesine sahip insanlara verilen eşantiyon kombineler ve Tam 300 Öğrenci 240 YTL tarifesi eşşek kulağına kelebek konmuş durumu ortaya çıkartıyor.
İstanbul'da okuyan bir öğrenci düşünelim. Galatasaray'ın iç sahadaki futbol ve basketbol maçlarını takip etmesinin bedeli ortalama şu rakamlara tekabül ediyor...

Eski Açık Kombinesi 500 YTL + Basketbol Kombinesi 240 YTL = 740 YTL

Takribi olarak ; futbol takımının 25 + Bayan ve erkek basket takımının 35 karşılaşmasını varsayarsak ; bu öğrenci toplamda 60 kez evinden yahut yurdundan çıkıp salon\stada gidecek. Her bir maç için sadece yol masrafı olarak 10 ytl hesap edersek toplamda 600 ytl gibi bir meblağa daha ortaya çıkıyor. Ve kombineleriyle birlikte toplam miktar 1340 ytl oluyor. Ve sezonun ortalama 8 aylık bir periyotta oynandığını düşünürsek aylık cebinden çıkacak meblağ nerdeyse 170 ytl (*) oluyor ..

( * ) Bu hesaplamada öğrencimizin Sami Yen kapalısını aklından bile geçirmediğini, kesinlikle maçtan evvel 2 bira atmadığını, maçlara evde karnını doyurarak geldiğini, eş dost arkadaş çevresinden kimseyi bir Galatasaray maçında ağırlamadığını, deplasman seyehatlarına hiç mi hiç yeltenmediğini, GS Store 'de hiçbir alışverişte bulunmadığını var sayıyıoruz.


Siz bu insanlarla dalga mı geçiyorsunuz?
Yoksa biz mi sizinle dalga geçiyoruz?