26 Kasım 2008 Çarşamba

Galatasaray " SK "


Aylardan Kasım.. Sonu çoktan gelmiş, biz ise Burhan Felek'teki Fener galibiyeti ile Kasım'ı çoktan bitirmişiz.. Yağmurlu bir İstanbul akşamında ekip Mecidiyeköy dolaylarında hafiften toplanmaya başlıyor, Aydan Siyavuş'taki ' 2 Maç Birden ' için.. İstanbul'un iş çıkışı trafiğine yağmurda eklenince ilk maçın hava atışını kaçırıyoruz.. Zaten fark olacak metaforuyla çokta panikte değiliz..


Bilet\Turnike geçişi sonrasında salona yol alıyoruz, ki bu esnada tek bir yaşam belirtisi yok etrafta.. Salona adım atıp tribüne yönelecekken cılız bir ses geliyor yukarıdan.. " Arman İçin Oyna, Forman İçin Oyna .... " şeklinde.. Ne oluyor yahu yukarda, bol farklı maçlar esnasında yapılan makaralardan mıdır diye kendimi avutmaya çalışırken tribüne çıkıyorum ki skorboard sen kendini avut der gibi çarpıyor yüzüme.. Galatasaray, Eurochallenge'ta ( Avrupa'nın Suyunun Suyu Kupası ) grubunun ilk maçında mağlup durumda.. Mevcut durumdan sönükleşen tribüne yeni bir heyevan getirme çabalarıyla ateşleniyoruz ve maç güç bela uzatmaya gidiyor.. Şükür ki uzatma da takım az biraz toparlanıyor ve maçı alıyoruz.. ( Galatasaray 87 - KK Zagreb 72 )


*****

" Kızlar Gelsin Şıkk Şıkk Şıkk " Sesleriyle sahada devir teslim töreni yapılıyor ve 2.maç için beklemeye başlıyoruz.. Rakip bu kez Yunanistan'dan Aris.. İlk maçta çokta misafirperver olmayan rakibe inceden kurularak salona gelmiştik ki, rakibin boy ortalamasından tut, antreman malzemelerine kadar ( 200 kg lik Emlakçı Mahmut Abi tribindeki antrenörlerini söylemiyorum bile ) gayet acz içindeki hallerini görünce çay sigara daha cazip geliyor ve uzaklaşıyoruz hava atışına kadar salondan..

Klasik 10 kişi ' lik tribünlerden biri daha ufukta beliriyor.. Yükseliyor Sesimiz, Teker Teker Geçiyoruz nede olsa turları ve Avrupa'da Alacağız Kupayı ...

Daha ilk periyottan beliren farkla beraber 2 periyot tek beste seansı başlıyor, Daçka yönetimi tarafından kapatılan ön sıraların hesabı soruluyor, nostaljik nağmelere dalınıyor, takım seronomisiyle maç sona erdiriliyor.. Bize kalan sorgulama ise hala , " Bizim Eurocup' ta ne işimiz var.. ! " oluyor..
( Galatasaray 97 - AKO Aris Holargou 45 )





* Bir tur Yasemen Saylar Oyunaa ,
Bir tur da Beril Binoğul Oyunaa Şeklinde Döner