3 Kasım 2008 Pazartesi

KARŞI t-shirt


Yeni sezonda eski yerimize dönerken farklı bir T-shirt giyilmesi kararı alındı ve harekete geçildi. Sıcak ve Galatasaraysız yaz günlerinde kendimizi avutacak bir fırsattı bu ayrıca. Modeller, tasarımlar, renksel yapılar ve kumaşlar araştırıldı ve versiyon olarak belirlenen bir çok seçenekten bir tanesini belirleyebilmek için birkaç kez toplanıldı dağınıldı. En nihayetinde herkesin hem fikir olduğu tasarım belirlendi, hazırlandı ve dosyalar koltuğun altına alınarak tekstilcilerin yolu tutuldu.

Bir ustalar, iki tekstilcilerdir anlaşılması en zor meslek dalı mensupları. Derdini anlamaz ama anlamışlıktan gelir, verdiği tarihte işini kesinlikle teslim etmez, çok konuşur az icraat yapar, parayı işin sonuna doğru gittikçe yükseltir vs. gibi önyargılarla girdik bir tanesinden içeri. Çıktığımızda siparişlerimiz verilmiş yüzlerimiz gülüyordu. Tekrar toplanıldı ve bu bahaneyle 5. kez meyhane sofrasına oturulmuş olundu. Önyargılar bir kenara atılmıştı çoktan..

Önyargılarımızın yersiz olmadığını anlamamız yalnızca iki gün sürdü. Numuneyi göreceğimiz gün sarkmıştı.. Geç olsa da gittik gördük numuneyi fakat bu kez de logo ve yazılar basılmamıştı. İşlerin bu şekilde sonuçlandırılamayacağını düşünen birkaç grup mensubu tekstilcinin ziyaretine gider ve her şey o günden sonra günü gününe ilerlemeye başlar.

Maç günü grubun toplanma yerinde t-shirtlerin dağıtımı yapılır ve ortaya çıkan görüntü verilen emeklerin boşa çıkmadığının göstergesidir. Tüm Karşı kıpkırmızı görüntüsüyle Kapalıdaki yerini alır ve artık iş Sonbahar&Kış kreasyonuna kadar T-shirtleri maçtan maça dolaştırmak kalır..