4 Mart 2009 Çarşamba

Tarife



Maç öncesi dost meclislerinde illaki konusu geçer nostaljik maçların. Sahadaki oyundan öte salkım saçak tribünler, tek ayak üzerinde izlenen maçlar, maçtan bilmem kaç saat öncesinde oluşan 'sadece kafa' kompozisyonları paylaşılır sıklıkla..


Çağımız futbolunda ise, değişen\gelişen yaşam çeşitlemeleri, yüksek bilet fiyatları, maç seçen\seçmek zorunda kalan taraftar modeli, tv imkanları, yüksek bilet fiyatını prestij gören klüp yönetimleri vb. sebeplerden ötürü bir çok stadda seyirci sayıları düştü. Keza dünyada da bir çok ülkede benzer durumlar söz konusu..


Durumun şimdiki zamanının Galatasaray orjininde, senede 3 bilemedin 5 maç dolan yeni açık alt tribün için yönetimin ufak bir düzenlemeye gitmesinin klübe hiçbir şey kaybettirmeyeceği aşikar. Kendisinden daha yeni olan ve daha iyi fiziksel şartlar ve konfor sunan eski açık tribün bir kenara, aynı adı taşıyan üst katıyla dahi aynı fiyata tabii olan yeni açık alt tribünde, şampiyonluk yolunda kenetlenen takım modeline uygun bir " dolu stad " profili için daha cüzi fiyat politikası izlenmesini öneriyoruz..