6 Haziran 2009 Cumartesi

Gariplik Silsilesi

Hani şu basketbol şubesi için yazmayalım dedik ama ne mümkün..

Bir kaç ay evvel çifte mağlubiyetten sonra, sonuçtan dolayı değil sahada gezinenlerden ve saha kenarında, tribünde oturup keşmekeş bir tablonun sorumlularından dolayı bir yazı yazmıştık meşhur bantlarla dolu fotoğraflarla beraber.

Enterasandır içerikten daha çok fotoya takılmış bir takım izleyiciler ve bize göre absürd tepkilerini dile getirmiş başka bir takım izleyicide şaşkınlığını iletmişti.

Öfke patlaması olduğu muhakkaktı ama özünde bir yanlışlık yoktu. Yoktu ki saha içinden sorumlu gözü bantlılar terki diyar eylediler. Ama sorunun gövdesini oluşturanlar yerlerini aynen muhafaza ettiler.

***

Geçen gün ikinci başkanımız hani şu ceketi artık yırtalım diyen ama bu sözün bir adım ötesine geçemeyen ikinci başkanımız, bir açıklama ile basketbol şubesinin erkek tarafının gençleşeceğini açıkladı.

Neden böyle bir karar verildi bilemiyoruz zira açıklama zahmeti olmadı. Nasıl uygulanacak o da bilinmez...

Bugün takımın başına Okan Çevik getirildi. Bayanlarda yarı finalden öteye geçemeyen bir koç, ödül olarak sanırız bu göreve kaydırıldı.

Boşalan yere ise büyük aşk Zafer Kalaycıoğlu gelecekmiş...

***

Sportif başarıdan daha çok duruş ve ilkelerdir önemli olan. Bu kulübü yönetmenin ilk şartı bu olmalıdır ama bu garip kararlarla bu pekte mümkün gözükmemektedir.

***

Biz bir süre uzak kaldık salonlara, garipliklilere yalnızca seyirci olabildiğimiz için. Ve sanırız bir süre daha uzak kalacağız bu silsile bitmediği için...