19 Haziran 2009 Cuma

sevsende sevmesen de !!!

Sevgi diye adlandırdığımız şeyi küçümsemeyi ya da büyütmeyi çok severiz biz tribün olarak.

Aza indirgediğimiz zaman avucumuzdan kayanların hesabı yoktur, abarttığımızda da sonunu göremeyiz.

Kapalı kombinelerinin bittiği duyumları kulaktan kulağa geziyor, ve biz hala dilimizdeki aynı şarkıyı söylüyoruz.

Geçtiğimiz sezon küme düştük. Takımı olmayan ligde ilk 3’e giremedik.Bunu görebilmek için gazetede yazmaya gerek yok, sözümüzü de esirgeyecek değiliz..

Kötü yönetildik.

Canaydın’a söverken yıllar boyu Polat’ın bizi aşağılayıcı konuşmalarını düşünmüş müydük? Ya garip bir hocayı getireceklerini? Ya da bu hocanın emanet edildiği takıma yıldız oyuncuların transfer edileceğini? Hangimiz tahmin ederdik ki bir Lincoln’e sevinelim, bir Skibbe’ye üzülelim, bir Sabri’ye sevinelim, bir Şaş’a üzülelim, bir Kewell’a lakaplar takalım, bir Servet’i tribüne getirtemeyelim?

Amatör branş bizim özümüzdür, canımızdır, kanımızdır. Hep böyle baktık mevzuya. Hainleri uzaklaştırdık, samimi renk aşığı adama boynumuzu eğdik yıllar boyu. Değer dedik bunun adına da. Biz Paidar Demir’i hiç unutmadık misal..

Bugün amatör branşlarımızın nasıl yönetildiği ve nasıl bir sezon geçirdiği aşikar, fazla da söze gerek yok.

Şirkete karşıyız dedikçe Türk Telekom sponsor işgaliyetini tepemize bindirdi sayın yönetim, fenerin başındayken bize güzel güzel küfürler yağdırabilen adamı teknik hoca yapmaya çalıştı bu yönetim, ki bunların hepsi önümüzdeki sezon bizleri bekliyor, oluyor yani, evet oluyor.

Kız takımına fenerbahçe kongre üyesi Şaziye isimli sporcu geldiği zaman isyan ettik, suçlu biz olduk. Ama yönetim güzelce bunu da taraftarımıza yedirmeyi bildi. Sarı ve kırmızıdan nefret eden eski fenerli basketbolcularla görüştük hatta yemek yedik yönetim olarak..Pembe koltuklar dedik, her dediğimizde cop yedik, yan bakan olmadı..

Bir büyük kaptanımız vardı..Büyük Kaptan…Yaklaşık 30 gün önce sessiz sedasız tesisleri terk eyledi, başarısız olduğu için..Gitme şekli gelme şeklinin kopyası olduğundan aradaki hesapların hiçbirisini yazmaya lüzum yok..

Bugün kapalı tribün kombineleri bitmiş.

Ve umarız bizi yönetenler bu abartı sevginin farkındalardır..Abartıyoruz..Halk olarak..Tribün olarak..

Yıllardır yaşadığımız ve yaşattığımız atmosferin “sevgi” kelimesinin önüne geçtiğini biliyoruz ama bu görüntü Rijkaard görüntüsü değil..

Buna indirgenemez..

Çünkü bizler ne yazık ki yapılanların çetelesini tutuyoruz..