8 Temmuz 2009 Çarşamba

Beyhude....

Biz mi garibiz yoksa daha sezon başında komplo teorileri ile bir anda şaşkoloz olanlar mı?



Efenim; gelecek yıl çok kanlı olacakmış, bu yüzden daha sezon başlamadan hazırlıklar başlamış, federasyon, MHK, medya dört bir yandan kuşatılmış. Fikstür çekimleri, spor programları bile tartışmanın içine alınıvermiş.



Pek tabii en popüleri NTV kanalında yayınlanan 90 Dakika programının yayından kaldırılması.



Katılımcılardan biri pek sayın Haşmet Babaoğlu bu paralelde bir yazı yazmış. Sanki ilk kez oluyormuşcasına şoklarda herkes.. Yok böyle bir şey; bu kanalda ve istisnasız daha niceleride zaten bir baskının altında yıllardır. Medya müdürleri ile yapılan kapalı kapılar altındaki toplantıları bilmeyen var mı? Reklam bütçelerinin nasıl belirlendiği bilinmiyor mu? Üç maymunu oynayanlar yıllardır şimdi uyanmaz olamazlar, yalnızca işin ucu biraz onlara daha yakından dokundu o kadar.



Hakkını yemeyelim ama her sene daha değişik bir taktik görüyoruz. Bu seneki de bu tür komploların dillendirilmesi ve giderek normalleştirilmesi. Biliyoruz bizde önce tepkiler sert olur sonra yavaş yavaş alışılır en sonunda kabul edilir.



Bu normalleştirme kampanyası yenilik olsa da bizim için değişik bir durum yok.



Düne kadar kanlı bıçaklı olan tribünlerle mavi boncuklar karşılığında uzlaşılmış olunabilir, federasyon ve kurulllarına çok önceden ayarlar daha nette verilmiş olabilir, medyadaki kuşatma ayan beyan gözler önüne serilmişte olabilir...



Ama bir şey olmaz...



Beyhude bu çabaların karşısında sahada ve tribünde her an kükremeye hazır bizler varız dün olduğu yarın da olacağı gibi...