5 Şubat 2010 Cuma

Tribünde Rantın Siyasi Saçılımı !


Tekel işçileri direniyor,


Tekel işçileri haklarını arıyor..



Ve bu eylem bir rantta sağlıyor. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları önderlik edecekleri eylemler yerine rant edecekleri direnişlerde bir araya geliyorlar.

Dayanışma bu coğrafyanın henüz bozulmamış güzelliklerinden, özelliklerinden biridir. Dayanışmaya elbette sözümüz yoktur. Ama dayanışma adına, konunun aslına değil kendine yatırım yapmak, PR çalışması olarak görmek ta ne yazık ki yine aynı güzelliğin son yıllarda yozlaşmış halidir.


Siyasetin tribüne girmesi için , kendi siyasi düşüncesini kendi tribününde hakim gösterebilmek çırpınanlar olduğunu biliyoruz. Takım tutmanın herhangi bir siyasi altyapısının olmadığı ülkemizde, keşke olsaydı diye ecnebi örneklere bakıp iç geçirenler de var. Fakat bu ülkede böyle değil bu işler..

Biz tribünde kaşkolumuzla, bayrağımızla takımımız için varız; ülkemiz için, geleceğimiz için , halkımız için söyleyecek sözlerimiz içinde meydanlardayız. İki yerde de olmamız gereken kimliklerimizle varız.

Son olarakta; 1 Mayıs’ta endüstriyel futbolun alameti farikası reklamlı formaları ile alanlarda yer alanlardan olmadık, hiç bir zaman olmayacağız..