14 Temmuz 2010 Çarşamba

Öncü Sarsıntı



Basında da forumlarda da bolca tartışılan somon formamızın -muhtemelen- korsan bir fotoğrafı internete düştü. Önce gerçek sandık ancak ardından forma işinin "uzman"ları bunun korsan bir tasarım olduğunu belirttiler.

İşin "bilgilendirme" kısmını geçelim. Olsa olsa "öncü deprem"di dün yaşadığımız. Sonuçta buna çok çok yakın bir forma çıkarılacak karşımıza. Somon ya da pembe renkte. Galatasaray tarihinden ve geleneklerinden uzak, "marjinal"leşeyim derken işin cılkını çıkaran o "elitist"(!) zihniyetin bir ürünü.

Nedir bu camiadaki "kişilere endeksli" kurum kararları, anlayabilmiş değiliz. Anlamak da istemiyoruz. Büyük Galatasaray taraftarının KARŞILIKSIZ yapmış olduğu onlarca güzelim tasarımı dikkate dahi almayıp, kendi bildiğini okuyan, taraftarın hassasiyetinden hiçbirşey anlamayan bu zihniyete lanet ediyoruz.

Ve bir söz de Adnan Polat ve ekibine;

Her sezon "formalarımızın seçiminde taraftar söz sahibi olacak" masallarını anlatıp, bu saçmalıkları utanmadan bizlere yaşattığınız için nasıl teşekkür(!) edeceğimizi bilemiyoruz. Lisecilikten, oligarşiden dem vururken, Galatasaray'ın kurumlarına sızmış oligarşik yapılanmaya eyvallah edilmesini kabullenemiyoruz.

Formaların çıktığı o gün, edecek birkaç kelamımız daha olacaktır elbet.