15 Kasım 2010 Pazartesi

KAMUOYUNA


Galatasaray'ımızın zincirleme devam eden hatalarla bugün içine düşürüldüğü duruma dün akşam Ali Sami Yen Stadımızda gösterilen taraftar tepkisi, artık tüm Galatasaraylıların ve Galatasaray yönetiminin serinkanlı bir şekilde oturup düşünerek kalıcı önlemleri devreye alma vaktinin geldiğini göstermektedir.

Aylardır, önceliği her zaman Galatasaray olan Galatasaray taraftarının gösterdiği sağduyulu ve sabırlı duruş, radikal değişimin yapılabilmesi için yeterli zaman dilimini içeriyordu.

Ancak aylardır konduramasak da, gözümüzle gördüklerimizi aklımıza kabul ettiremesek de, artık çok net bir şekilde görülmektedir ki 105 yıllık geçmişi olan bu onurlu formayı taşımayı hak etmeyen, taşımaktan aciz oyuncular vardır.

Bunları izlemekten Galatasaray taraftarı olarak bizler büyük bir üzüntü duyuyoruruz. Ama bizim üzüntü duymamız yetmez. Galatasaray futbolunun merkezi olan Florya'yı, futbolcuya dayalı bir düzenin üssü haline getirenler, bu acı tablonun baş sorumlusudurlar ve hemen gereğini yapmalıdırlar.

Galatasarayımızın böylesine zorlu günlerden geçmekte olduğu günlerde, sorumluluk mevkiinde oldukları halde, ellerini oğuşturarak kendi kişisel hesaplarının peşinde gitmekte olanları da ibretle izliyoruz. Galatasaray tribünlerinin öfkesini ve tepkisini, kendi değirmenlerine taşıma suyu olarak kullananlar, tavşana kaç, tazıya tut politikasını acemice uygulamaya çalışanlar, zannetmesinler ki, bu tabloda hiçbir sorumlulukları yoktur! Galatasaray Taraftarı, oynanan oyunun pekala farkındadır.

ultrAslan olarak bir kez daha sesleniyoruz. Galatasaray'ın bugün içine düşürüldüğü tabloda payı olan- yönetici, profesyonel ve sporcu- herkes, kulübümüze olan tarihi sorumluluklarının gereğini yerine getirmeli, başarısızlığın faturasını kendisine çıkarmalı ve hemen Galatasaray'ın önünü açmalıdır.

Galatasaray taraftarı, on yıllardır olduğu gibi tribünlerdeki yerindedir, yerini almaya bundan sonra da devam edecektir. Kulübümüzün, Takımımızın ve Teknik Yönetimimizin bu en zor günlerinde yanında yer almayı, sarı-kırmızıya olan koşulsuz desteğini sunmayı sürdürecektir.


Ama
bu utanç verici tablonun sorumlularını
ve
fırsatçılarını da,

çekip gidene dek
takip etmeyi sürdürecektir.