28 Aralık 2008 Pazar

Veda ederken..


İkinci evimiz Sami Yen'de iyiden iyiye kendimizi "Almanya'dan oğlum gelecek, evi boşaltın.." ihtarı yemiş kiracı gibi hissetmeye başlasakta gelen haberlere buruk bir gülümsemeyle kulak kabartıyoruz..

İngiliz bilim adamları'nın yaptığı araştırmalara göre.... şeklinde başlayan haberlerden ne kadar nefret etsekte İngilizler araştırmaktan nefret edeceğe benzemiyorlar. 'Dünyanın en iyi atmosfere sahip statları' hangileridir diye merakanmış olacaklar ki kalkmışlar araştırmışlar sevgili İngilizler.
Araştırma da Sami Yen 13. olmuş haberini iç çeke çeke okuduktan sonra tüm listeye bir göz atılır ve ilk sırada Liverpool'un Anfield Stadı görülür. KOP için gayet gururlandırıcı bir haber muhakkak. Hatta belki akşam pub'larında oturup şerefine kadeh kaldırmışlardır..

Diğer yandan geçirdiği ameliyat nedeniyle bir süredir ülkesinde bulunan, daha önce Liverpool formasını da giymiş olan oyuncumuz Harry Kewell'ın Avustralya'da bir TV kanalına verdiği röportaj kalkan kadehleri kursakta bırakmışmıdır bilinmez. Kendin oku kendin yorumla yapalım bundan sonrasını;

* Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Harry Kewell, Avustralya'nın SBS televizyonuna konuştu. Yaptığı açıklamada sarı-kırmızılı taraftarlara övgüler yağdıran ünlü oyuncu, "Türkiye'de taraftarlar inanılmaz. Ali Sami Yen Stadı'ndaki atmosferi başka hiçbir yerde görmedim" dedi.

Türkiye'ye geldiği gün, havaalanında büyük bir kalabalık tarafından karşılandığını kaydeden Kewell, "Önce 20-25 gazeteci gördüm. 'Normal' dedim. Sonra sesler gelmeye başladı. 'Ne kadar gürültülü bir havaalanı' diye düşündüm. Ancak kapının açılmasıyla birlikte yüzlerce taraftar etrafımı sardı. O kapalı alanda meşale bile yaktılar ve tezahüratlarla bana 'Hoşgeldin' dediler. O günü unutabileceğimi sanmıyorum" şeklinde konuştu.

Avustralyalı yıldız, Dünya Kupası düzenlemeye talip olan ülkesiyle ilgili olarak da, "Avustralya'nın tesis açısından hiçbir eksiği yok. Her ülkeden insan yaşadığı için tribünler de dolar. Ancak Ali Sami Yen'deki atmosferi buraya transfer etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.