9 Ocak 2009 Cuma

1 ülke 2 maç

Geçtiğimiz salı.. Ankara Atatürk Spor Salonu.. Türk Telekom'la Hasharon Euro Cup maçında karşılaşacaktı.. Karşılaşacaktı diyorum çünkü müsabaka İsrail ekibinin sahaya çıkmak istememesiyle sembolik bir hava atışının ardında sona erdi ve 20-0 ile Telekom'un hanesine galibiyet olarak yazılması bekleniyor.. Maçın tarih ve saatinin açıklanmasından sonra, Ortadoğu'da yaşanan insanlık ayıbının baş kahramanı İsrail'i protesto etmek için her kesimden yüzlerce binlerce insan maç günü salonun yolunu tuttu.. Ancak Telekom tarafından ücretsiz olacağı duyrulan maça kimse alınmadı..İşçisi memuru öğrencisi fenerlisi beşiktaşlısı ankaragüçlüsü salondan geri çevrildi, " - Üzülmeyin zaten maç oynanmayacak " tesellisi ile.. İçeriye ise sadece, çeşitli dernek ve kuruluşların sempatizanları Telekom tarafından dağıtılan davetiyeleriyle girebildi.. Sahaya çeşitli maddeler atıldı, dahası sahaya inerek olası bir linç girişiminde bulunuldu ve İsrail ekibi sahayı terketti.. Bunlar olup biterken emniyet mensupları olayları sadece seyretmekle yetindi.. Buraya kadar bu platformda yapacağımız bir yorum yok, devlet siyasetlerine alet edilerek yaşam hakları ellerinden alınan binlerce insanın yasını tutmaktan başka..

****

Günlerden cuma.. İzmir Enka Spor Salonu.. Aliağa Petkim ve Galatasaray TBL maçında karşılaştı.. Maç esnasında 2 tribün arasında yaşanan ufak bir atışma sonrasında emniyet güçleri Galatasaray tribününe jop ve biber gazı ile müdahale etti. Yaralanan insanlar hastaneye götürülürken, oyun biber gazının salondan tahliyesi için bir süre durdu.. Yani bu ülkede herhangi bir tribünün hemen hemen her maç yaşayabileceği bir olay yaşandı..


Öylesine pis bir düzenki, devlet babanın masabaşında yapamadıklarını bir spor müsabakasında vücud buldurma çabası.. Müsabakada yaşananlara ses çıkartmayan(!) emniyet teşkilatı, ayıklanarak katagorize edilen insanlar.. Her fırsatta taraftara kalkan joplar, sıkılan gazlar, evlere postalanan cezalar, haksız gözaltılar, renksizleştirilmiş stadlar...