5 Mayıs 2010 Çarşamba

Bizim Oyunumuz-Bizim Zamanımız !


Avrupa Futbol Taraftarlar Birliği(Football Supporters Europe) 30 Nisan-16 Mayıs arasında tüm Avrupa'nın Taraftar oluşumlarına "Our Game-Our Time!" adı altında eyleme katılmaları için çağrı yaptı.Eylemin amacı maç saatlerinin yayıncı kuruluşlarına göre ayarlanarak taraftarları en uygunsuz zamanlarda maç seyretmeye zorlamalarına karşı yapılıyor.FSE'nin yayınladığı bildirinin başlığından ufak alıntı;

"Futbol müsabakalarının Pazartesi günleri saat 21:00'de ya da Salı günleri saat 17:30'da oynanmasından Memnunmusunuz? Takımınızı desteklemek için çoğu kez hafta içi iş yerinizden izin almak zorunda kaldınızmı? Organize ettiğiniz deplasmanları son anda maç saatleri değiştiğinden dolayı iptal ettiğiniz oldumu? Maçların 5 ayrı saate başlamasını istiyormusunuz?

Tribüncüler sürekli bu zorluklarla karşılaşıyorlar ve gün geçtikçe takımlarına destek verememe hale geldiler.Modern futbol adı altında uygulamaya koyulan yeni maç başlama saatleri,taraftarlara göre değil Televizyon kuruluşlarının isteği doğrultusunda gerçekleşiyor.

Yayıncı kuruluşları büyük paralar ödeyerek Kulüpler ile yaptıkları anlaşmalar sayesinde tüm Avrupa'da maç günleri ve saatlerini kendi yayın akışlarına göre yapılmasını başardılar.Müsabakalar çoğu ülkelerde hafta içine yayılıyor.Bu maçların başlangıç saatleri öyle bir zamana getiriliyor ki,taraftarları statlara gitmelerini imkansız hale getiriyor."


Bildirinin orjinal versiyonu için; FSE!