24 Ağustos 2010 Salı

El insaf !

Milliyet Gazetesinde 25 Ağustos 2010 tarihinde "ÖZEL HABER" olarak lanse edilen Nevzat Dindar imzalı "İşte Karpaty" başlıklı yazıyı ve haber içerisinde kullanılan fotoğrafı olduğu gibi aktarıyoruz;

İŞTE KARPATY

Galatasaray’ın, Ali Sami Yen’de yenilmekten güçlükle kurtulduğu Karpaty Lviv’in tesislerine girdik, gözlerimize inanamadık. Tabelası bile olmayan tesislerin duvarları boyasız, yemekhanesi dökülüyor, etraf çöp yığınlarıyla dolu...


UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 2-2’nin rövanşında yarın akşam Karpaty Lviv’e konuk olacak Galatasaray’ı, Ukrayna’da nasıl bir atmosferin beklediğini gözlemlemek için dün Lviv’i gezdik.


Lviv trustik bir kent. Polonya sınırında ve UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmış. Tarihi yapıları, tiyatro ve opera merkezleri, anıtları ve turistlik mekanları kentin ruhu. Futbola ilgi artmış. Ancak 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan Ukrayna’nın tesis sorunu hemen gözümüze çarpıyor.


Karpatv Lviv’in bize göre en şanslı olduğu nokta statları. 28 bin kişilik Ukrayna Stadı, Sırbistan’daki OFK Belgrad’ın stadı ile kıyaslarsak birkaç gömlek üstün. Eski ama izleyenlerin keyifle maçlarını izleyeceği bileceği bir stat. Yine de üst düzey bir stadyum olmadığı belirtilmeli. Ukraynalılar tura inanıyor. Dün biletleri 3’er 5’er alan Uknaynalılara rastladık. TL olarak düşünürsek, VIP biletleri 100, kale arkası ise 8 TL arasında değişiyor.


Stattaki gözlemlerimizin ardından Karpaty Lviv’in kamp ve antrenman yaptığı yeri bulmaya çalıştık. Şehir merkezinden 25 km uzaklıktaki tesisi bulmak hiç de kolay olmadı. Önünden 3 kez geçmemize karşın ne bir tebala ne de bir yazı göremedik.

Köy kahvesi gibi


Tesislere kolayca girdik. Yetkili 10 dakikamızın olduğunu söyledi. Ama bu kısıtlı süreye birçok şeyi sığdırdık. Oyuncuların konakladığı binanın badanasız ve dökülmüş duvarları, birikmiş çöp yığınları, köy kahvesinden farklı olmayan yemekhane, oyuncuların ve teknik kadronun antrenman malzemelerinin özensiz şekilde asılması hemen gözümüze çarptı. Özetle gördüklerimiz bir futbol takımının tesislerinden çok orta okul ve liseli öğrencilerin yatılı okulunu andırıyordu.

Avantaj bizde


Karpaty rövanş hazırlıklarını sürdürüyor. Ali Sami Yen’de Ukrayna ekibinin gollerini atan Kuznetsov ile Zenjov, Milliyet’e konuştu. Büyük bir aslan fotoğrafının bulunduğu kulüp otobüsünün önünde objektiflerimize poz veren oyunculardan Kuznetsov, tur için avantajlı olduklarını söyledi. Başırılı futbolcu, “İstanbul’da elde ettiğimiz 2-2’lik skor nedeniyle daha şanslı olduğumuza inanıyorum” dedi.


İŞTE GERÇEK KARPATY

http://www.fckarpaty.lviv.ua/en/